Monday, May 9, 2011

Mari Ber'CD'...

Malaysia's Largest Parenting Expo
Mom & Baby...
 Buat kali ke-2 nye aku jejakkan kaki kat cni...
punyer la ghamai org, mane tak nyer murah giler-giler...
memang berbaloi-baloi la datang cni..
diorang nie soping memang tak hingat la, penuh jari kiri kanan ngan barang..




 

 Sebenarnyer tak plan pun nak gi cni...
kebetulan pagi tu aku bukak fb, terbace la ade expo kat midvalley...
Nak cari CD punyer pasal, sanggup redah orang ghamai..
mujur My Laling memahami, Tq Laling..






ecece dapat gak aku begamba ngan Pn Hazalina ishak..
owner Lunatots... upppsss Lunatots nie brand Cloth Diapers (CD)
Senang cakap lampin moden...
yang semakin di gilai para ibu..




  
 Yang nie plak owner die gak Pn Suraya, preg 8mth++ kecik jer perut die...
seronok nyer dapat borak-borak ngan diorang nie...
diorang nie plak jenis tak sombong dah tu plak tersangat la peramah...






 Tengok tue siap buat demo lagi kat rifaie..
yang pelik nyer elok plak die senyap jer..
die bagi la tips cane cara nak pakai dengan betul supaya nati tak bocor...







 hambik ko,, otw balik jammm
bukan nye ape pun, time tu lah ko nak repair jalan...
aduisshhh...





 nie lah CD nyer, ikut citarasa memasing nak corak atau plain..
CD nie ade dua jenis.. yang aku beli nie velcro, satu lagi button
velcro lagi senang nak adjust kat pinggang, kalo button nie bagi aku tak bape praktical...





 yang putih tu insert, benda nie la yang menyerap kencing..
sesiapa yang guna CD, die tak macam pampers.. pakai berjam-jam still ok
CD tiap 3-4 jam harus ditukar.. kalo bb tue minum banyak lagi la kerap tukar..
mase expo yang taun lepas aku dah beli tapi tak cukup..
kali nie beli ckit lagi harap-harap cukup la..





 cian kan Rifaie mengalami rashes yang teruk...
sebelum nie aku memang gune CD waktu siang jer, 
kalo malam aku gune pampers, gara-gara bekalan tak cukup...
kenapa boleh jadi begini??? 
gara-gara direct gune pampers selama seminggu siang dan malam..
memang dari bb die alah gune pampers.. 
kalo korang nak tau hanya mammy poko jer die leh pakai..
 thats why aku bertukar kepada CD..




 
Al-hamdulillah, sekarang nie nampak dah ok...
setakat nie memang aku tak gune dah pampers..
hopefully bekalan mencukupi..
demi Rifaie mama sanggup buat ape saje..

3 comments:

syafiqah hassan said...

sian bb...hbs punggungnye..nsb boy..klu girl...hu3...

Hawa Solehah said...

nice blog.. msuk la bnyk2 xperience ko lam blog ni.. sharing2...

Nor Syahadah Hassan said...

insyaallah i will...